Ubisoft stelt R.U.S.E. uit; en toont plannen voor de toekomst

Ubisoft heeft niet alleen Splinter Cell: Conviction uitgesteld. Ook de strategiegame R.U.S.E., momenteel in ontwikkeling bij Eugen Systems, deelt in de klappen. Het bedrijf heeft via haar financieel rapport bekend gemaakt dat de strategiegame, die volledig draait om het misleiden van je tegenstanders, zal verschijnen in het fiscale jaar 2011. Een specifieke releasedatum blijft voorlopig uit.

In het komende fiscale jaar (tussen april 2010 en april 2011) mogen we ons naast Splinter Cell: Conviction en R.U.S.E. ook verwachten aan nieuwe titels in de Ghost Recon-, Prince of Persia-, Driver-, Assassin’s Creed- en Raving Rabbids-franchise.

Het huidige fiscale jaar probeert Ubisoft af te sluiten met een verlies van ongeveer vijftig miljoen euro. Een flinke domper voor het bedrijf, aangezien ze toch wel een grote winstmarge hadden verwacht. Vooral de verkoop van hun casual-label op de Nintendo DS liet te wensen over, waardoor ze ruim 160 miljoen euro minder omzet hebben gedraaid in dat segment.

Grootste verkoopstopper bij Ubisoft is Assassin’s Creed 2. Mede door dit succes zal Ubisoft zich het komende jaar nog meer focussen op titels voor de Xbox 360 en PlayStation 3.