Ubisoft gaat voor de Kinect de Gamescom Fighters Uncaged uitbrengen.

Ubisoft heeft op de Gamescom Fighters Uncaged aangekondigd. Het is de eerste vechtgame voor de Xbox 360 die gebruik maakt van Kinect. Het spel, dat wordt onwikkeld door het Belgische AMA Studios, ligt vanaf november in de winkels.

Onervaren gamers kunnen zich in dit vechtspel niet meer redden met een potje buttonbashen: voor het spelen van Fighters Uncaged moet de gamer, dankzij de ondersteuning voor de Kinect-bewegingsdetectie, fysiek aan de bak.

Met zeventig verschillende vechtbewegingen kan de speler het leven van de tegenstander zuur maken. Om deze bewegingen onder de knie te krijgen, krijgt Fighters Uncaged een trainingssysteem. De voortgang kan bekeken worden op een leaderboard.

De gevechten tegen de twaalf tegenstanders vinden plaats op twintig verschillende locaties die variëren van regenachtige daken tot donkere steegjes. De sfeer zal deels ook door de Fighters Uncaged-speler zelf worden gecreëerd: bepaalde moves kunnen pas gemaakt worden als ze met de stem geactiveerd zijn.

De game lijkt de Xbox-tegenhanger te worden van de PlayStation 3-game The Fight: Lights Out. In The Fight kan de gamer net een virtueel karakter boksen, waarbij de bewegingen geregistreerd worden met het concurrerende PlayStation Move-systeem.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Xbox 360