Project Natal

Softwaregigant Microsoft heeft de naam Project Natal voor de nieuwe camera voor de Xbox 360 laten vallen ten faveure van de nieuwe naam Kinect. Het apparaat vangt bewegingen van spelers op die omgezet worden in spelcommando’s.

Microsoft maakte de naamsverandering maandagnacht bekend tijdens een aparte persconferentie in Los Angeles. Het bedrijf toonde ook enkele games die gebruikmaken van de camera.

De eerste hiervan was Kinect Adventures. Dit is een collectie mini-games. Zo moeten spelers in River Rush in een rubberen boot veilig een woeste rivier overleven. In een ander – nog naamloos spelletje – is het de bedoeling dat spelers voor de camera op en neer springen om ballen te verzamelen.

Kinect Sports had – zoals de naam al doet vermoeden – veel weg van Wii Sports. In de game kunnen spelers ondermeer boksen, volleyballen, voetballen en tafeltennis spelen. Uiteraard kan dit allemaal zonder controller gedaan worden en is het allemaal gebaseerd op de bewegingen van spelers.

In Kinectimals is het de bedoeling om verschillende soorten dieren te trainen en te verzorgen. Er is keuze uit 20 verschillende beesten, waaronder een leeuw, cheeta en een tijger.

Dance Central is een dansgame waarbij spelers de bewegingen die op het scherm getoond worden, na moeten doen. Deze worden vervolgens beoordeeld doordat de Kinect-camera de bewegingen van de speler volgt.

Racegame Joyride werd eigenlijk vorig jaar al aangekondigd, maar is sindsdien niks meer van vernomen. Nu blijkt dat de game is herontworpen zodat het met de Kinect-camera werkt. Sturen gebeurt door met de handen een onzichtbaar stuur vast te houden.

Tenslotte werden nog twee games getoond waarin respectievelijk Star Wars en Disney de hoofdrol spelen. In de Star Wars-game heeft de speler een lightsaber waarmee hij vijanden moet verslaan. Hoe het Disney-spel in elkaar steekt, is nog onbekend.

Een prijs en precieze lanceerdatum van Kinect is nog onbekend. Vermoedelijk wordt dat vanavond tijdens de andere persconferentie van Microsoft bekendgemaakt.

De langverwachte uitbreiding op de Xbox 360 – Project Natal – waarmee het mogelijk is om je lichaam als ‘controller’ te gebruiken! De ‘motion’ expansion wordt eind 2010 op de markt gebracht waardoor de Xbox 360 nog een aantal jaren mee kan gaan.

Microsoft heeft eerder aangegeven dat de uitbreiding Project Natal niet meer dan 60 euro gaat kosten. Wij zijn erg benieuwd! Hou ook het nieuws in de gaten rondom Project Natal.