Nieuws: [update] Bethesda bezig met ‘World of Warcraft’ MMO

Uit rechtbank documenten blijkt dat Bethesda al sinds eind 2006 werkt aan een ‘World of Warcraft achtige’ MMO. Fallout fansite Duck and Cover heeft deze documenten in handen gekregen. Uit die documenten blijkt ook dat de release van deze MMO misschien al volgend jaar plaats moet vinden.

Bethesda vs. Interplay

De documenten zijn door Bethesda ingediend voor het hoger beroep in de rechtszaak die het bedrijf heeft aangespannen tegen Interplay, de originele makers van Fallout. Deze hebben de rechten van de Fallout franchise verkocht aan Bethesda, maar van Bethesda toestemming gekregen om een Fallout MMO te ontwikkelen. Aan deze toestemming werden natuurlijk wel enkele voorwaarden gebonden en Bethesda klaagde Interplay onlangs aan omdat men vond dat die voorwaarden geschonden waren.

Uit deze nieuwe documenten blijkt dat er misschien wel eens meer zou kunnen spelen dan alleen de schending van de contractvoorwaarden. In de vrijgegeven documenten staat dat Bethesda bezig is met een ‘World of Warcraft achtige’ MMO, daar inmiddels ’tientallen miljoenen dollars’ in heeft geïnvesteerd en dat er ‘bijna 100 mensen’ aan dit ‘geheime’ project werken.

Release in 2011?

Volgens de informatie heeft Bethesda sinds 2006 een groep mensen aan het project werken en is men sinds 2007 echt intensief met de ontwikkeling bezig. Bethesda geeft in de rechtbank documenten zelf aan dat de ontwikkeling van een dergelijke game rond de 4 jaar in beslag neemt. Dit zou betekenen dat de game al volgend jaar in de winkels ligt.

Voor welke platformen de game zou moeten verschijnen of wat voor MMO het wordt is niet duidelijk. Het is echter zeer onwaarschijnlijk dat het een Fallout MMO wordt, aangezien Interplay die rechten momenteel bezit. Zelfs als Bethesda de zaak zou winnen en de rechten terug zou krijgen is het niet waarschijnlijk dat er nu al aan een Fallout MMO gewerkt wordt. Een aantal maanden terug verloor Bethesda al een rechtzaak tegen Interplay. Dit draaide vooral om de heruitgave van eerdere Fallout game.

Als het geen Fallout is, is de grootste kans op dit moment een Elder Scrolls MMO of misschien iets gebaseerd op de IP van id Software. Waag eens een gokje en voorspel wat voor game het wordt.

[Update]

VG247 heeft uit betrouwbare bron vernomen dat het gaat om een MMO gebaseerd op The Elder Scrolls serie, die zeer binnenkort onthuld gaat worden.