Nieuws: Ubisoft richt zich meer op PS3 en 360

Yves Guillemot van Ubisoft wil dat het bedrijf weer meer gaat concentreren op de PS3 en de 360. In het afgelopen jaar lag de focus van Ubisoft op casual games die op de DS en de Wii verschenen. Deze markt blijkt niet zo lucratief als gedacht en daarom wil Ubisoft zich nu weer gaan richten op de grote franchises die ze hebben. Deze grote franchises verschijnen voornamelijk op de PS3 en de 360 en van beide consoles wordt een groei verwacht in 2010.

Voor het fiscale jaar 2009-10 heeft Ubisoft het doel moeten terugschroeven naar €860 miljoen wat vorig fiscaal jaar op €1,040 miljoen stond. De uitgever zegt dat de 50% daling bij de casual games verkopen heeft gezorgd voor het vernieuwen van het doel, ondanks de goede verkoopcijfers van bijvoorbeeld Just Dance. Slechte verkoopcijfers van James Cameron’s Avatar: The Game en ‘non-casual’ games voor de Wii zijn ook de oorzaak van het verlagen van het doel. En ook het uitstellen van Splinter Cell: Conviction en R.U.S.E. naar het volgende fiscaal jaar zijn een oorzaak voor het verlagen van het doel.

Voor fiscaal jaar 2010-11 heeft Ubisoft een line-up gepland die zal bestaan uit de grote franchises van de uitgever. Naast Splinter Cell komen ook Ghost Recon, Prince of Persia, een nieuwe aangekondigde Assassin’s Creed ‘episode’, Rabbids en een nieuwe Driver game. Deze line-up is sterker voor de PS3 en 360 dan de afgelopen line-up. Op deze manier denkt Ubisoft meer aandeel in de markt te krijgen bij de HD consoles.