Nieuws: Peter Jackson denkt na over volgende games

Peter Jackson heeft in een interview met Ain’t It Cool aangegeven dat hij momenteel meer plezier heeft aan videogames dan aan films. Bovendien vindt hij het een positieve evolutie dat games meer en meer gebruik beginnen te maken van filmtechnieken. Hij denkt er dan ook aan om enkele creatieve ideën uit te werken als games en dus niet als films. Momenteel is hij druk in de weer om een game te maken van Hergé’s Kuifje dat verfilmd wordt door niemand minder dan Steven Spielberg. Hij heeft ook nog The Hobbit Game als lopend project, maar dat is voorlopig nog niet vergevorderd.

Peter Jackson als filmregisseur

In de gameindustrie moet Peter Jackson nog naam maken, maar in de filminudstrie kwam zijn grote doorbraak bij het grote publiek er met The Lords of The Rings trilogie. Een paar jaar later bevestigde hij zijn kunnen met een soort van remake van King Kong, dat in geen tijd een kaskraker werd. Hij is ook net klaar met zijn nieuwe project, The Lovely Bones, te regisseren. Die film moet in 2010 uitkomen, maar een iets minder vage datum, is nog niet bekend.

Eerdere projecten

Van de in 2005 verschenen film King Kong werd er destijds ook een game gemaakt, waaraan hij zelf ook aan heft meegewerkt. Peter Jackson’s King Kong maakte als lauchgame voor de Xbox 360 dan ook echt indruk en de reviews plaatsten het spel dan ook bij het selecte lijstej van geslaagde filmgames. Hij werkte ook aan een veelbelovend Halo project, maar dat is helaas momenteel aan de kant geschoven.