Nieuws: Online game winnaar ontvangt Volvo C30

UnitedGames reikte gisteren een splinternieuwe Volvo C30 uit aan Hugo Zwaal, de trotse winnaar van de Volvo Ocean Race Game. Hugo is hiermee de beste van meer dan 223.000 virtuele zeilers uit 178 landen. Ruim negen maanden lang hebben de spelers gelijktijdig met de echte Volvo Ocean Race online meegezeild met dezelfde weersomstandigheden.

De Volvo Ocean Race Game van UnitedGames is een online spel waarbij spelers, met een eigen virtuele Open70, meezeilen en racen in de Volvo Ocean Race. Zowel het parcours als de windomstandigheden zijn hetzelfde als in de echte race en maken dit spel tot een unieke ervaring. Gedurende de race hebben zich ruim 220.000 spelers aangemeld waardoor de game zich tot grootste online zeilcommunity ter wereld mag noemen.

Dat een Nederlander als winnaar gekroond wordt is een verrassing. Met name grote zeillanden als Frankrijk, Zweden, Spanje en Amerika waren ruim vertegenwoordigd in het spelersveld. Gisteren mocht Marijn Harinck, CEO van UnitedGames, hem de hoofdprijs uitreiken bij Volvo dealer Bluekens in Breda. UnitedGames zal tijdens de volgende Volvo Ocean Race in 2011 wederom een virtueel startsein geven. Het grote succes bewees de behoefte bij de fans, en UnitedGames zal het spel flink verbeteren voor de volgende editie.