Nieuws: ”Muziekgenre heeft top nog niet bereikt”

Alex Rigopulos heeft aan Edge zijn mening gegeven over het stilaan verdwijnen van muziekgames in de verkooplijsten. Volgens de Harmonix CEO hebben games à la Guitar Hero of Rock Band hun top nog lang niet bereikt. Daarentegen denkt Brian Bright van Activision dat een ritmische game nooit meer verkoopcijfers zal halen zoals Guitar Hero III dat enkele jaren geleden gedaan heeft.

User-generated content de oplossing?

Omdat Activision en Harmonix dus momenteel te kampen hebben met dalende verkoopcijfers, gaan ze op zoek naar een oplossing en die hebben ze misschien wel gevonden in user-generated content. Daarmee doelt Alex Rigopolus niet meteen op de gamers zelf, maar eerder op professionele op amateur muzikanten die voor hun plezier content beschikbaar stellen van hoog niveau.

Was het zo slecht dan?

Guitar Hero 5 en The Beatles: Rock Band haalden in 2009 effectief zwakke verkoopcijfers vergeleken met het immense succes van de vorige jaren. De economische crisis werd als oorzaak gegeven, aangezien zo’n game met instrumenten nu niet meteen als goedkoop bestempeld mag worden. In 2010 zullen Green Day: Rock Band, DJ Hero 2 en Guitar Hero 6 met misschien nog andere onaangekondigde titels proberen beter te doen.

Bron: XboxOnly.nl