Nieuws: Metal Gear Solid film onwaarschijnlijk

Vele geruchten deden de afgelopen tijd de ronde over de komst van een eventuele Metal Gear Solid film. De film zou in 2010 verschijnen en Christian Bale werd genoemd als hoofdrolspeler. Michael De Luca (Boogie Nights) werd aangesteld als Producer, maar hij zegt nu dat het project spaak lijkt te zijn gelopen.

Quote:
”I don’t think it’s going to move forward because I got the sense that there may not be enough of a coordinated will at this point on the side of certain parties to see a movie get made.”

Daarnaast vertelde De Luca dat een film op dit moment de franchise meer kwaad dan goed kan doen.

Andere bronnen claimen dat het een kwestie van geld is. Sony Pictures was bereid om 40 tot 80 miljoen dollar te sponsoren, maar het schijnt dat Kojima Productions en Konami het bedrag te laag vonden om er een goede bioscoopfilm mee te kunnen maken.

Voorlopig is dit project dus stopgezet. Of het in de toekomst alsnog het groene licht krijgt, blijft afwachten. Zijn jullie het overigens eens met De Luca? Zou een film de Metal Gear Solid franchise alleen maar kwaad doen of keken jullie er stiekem wel naar uit?