Nieuws: Hasbro klaagt Atari aan

Het bedrijf Hasbro heeft spelontwikkelaar -en uitgever Atari aangeklaagd, en is daarmee niet de eerste. In augustus 2009 besloot ook Turbine vanwege Dungeons & Dragons Online naar de rechter te stappen.

Fraude

Volgens Hasbro heeft Atari zich niet alleen schuldig gemaakt aan fraude, maar heeft ook nog eens een inbreuk gedaan op het contract tussen twee bedrijven. En niet één inbreuk, maar liefst vijf inbreuken zou Atari gemaakt hebben. Het betreft hier wederom de licentie van Dungeons & Dragons.

Hasbro vs. Namco

Volgens Hasbro heeft Atari de digitale rechten ook aan Namco Bandai gegeven, en aangezien Hasbro en Namco concureren op het gebied van kaartspellen, is deze kwestie bij Hasbro in het verkeerde keelgat geschtoten. Volgens Hasbro pleegt Atari hiermee inbreuk op het contract op maar liefst vijf verschillende plekken en men beweerd ook dat het ongehoord is om twee concurenten dezelfde licentie over te dragen. Hasbro eist nu dat de overeenkomst tussen Namco en Atari ongedaan gemaakt wordt en dat een vergoeding op zijn plaats is.

Atari gaat natuurlijk tegen die beweringen in door te zeggen dat Hasbro niet zal lijden onder deze overeenkomst en dat Atari dit volkomen legaal heeft voltrokken. Wat de uitspraak van de rechter zal zijn, is vooralsnog onbekend.