Nieuws: Halo 3 meest gespeelde Live game van 2009

Halo 3 is de populairste game op Xbox Live van 2009 geworden. Opmerkelijk is wel dat de plaatsen 2-4 voor de laatste 3 Call of Duty games waren. Dit is volgens Major Nelson’s blog die de top 20 van meest gespeelde Xbox Live games laat zien in verschillende categorieën.

In de Retail games list staat Halo 3 op de 1ste plaats, gevolgd door Call of Duty: Modern Warfare en staat Modern Warfare 2 op de 3de plaats, wat gebaseerd is op op het verdere verloop van komende maanden. Op 4 staat Call of Duty: World at War en Gears of War 2 heeft de 5de plaats bereikt. De Left 4 Dead 2 demo is ook in de top 20 te vinden, waar de game zelf niet in staat. Viva Pinata is een andere afwezige.

Battlefield 1943 was de best verkochte Xbox Live Arcade game gevolgd door Castle Crashers, Trials HD, Hasbro Family Night en Shadow Complex. Hasbro Family Night heeft die 4de plaats bereikt doordat ze meerdere verschillende games op de markt hebben gebracht.

In de wereld van de Indie Games heeft I MAED A GAM3 W1TH Z0MB1ES!!!1 de 1ste plaats gehaald, waarop ze worden gevolgd door Avatar Drop, RC-AirSim, Headshot en Miner Dig Deep. GTA IV was de meest populaire game voor Windows Live title en Halo 2 de beste Originele Xbox game.