Nieuws: Goede gamers hebben grote hersenen

Volgens een Amerikaanse studie hebben mensen die goed zijn in games grotere hersenen dan mensen die niet goed in games zijn. Dit zou blijken uit een onderzoek gepubliceerd in tijdschrift Cerebral Courtex, zo meldt de BBC.

Niet simpel

Natuurlijk is het allemaal niet zo simpel als in de titel gesteld. Spelers die gelijk een game door hebben en daarin goed presteren hebben een vergroot hersencentrum dat beloningen registreert. Gamers die wat later op gang komen en goed om kunnen gaan met wisselende prioriteiten hebben grotere hersencentra die gaan over het leren van procedures, nieuwe vaardigheden en het aanpassen aan nieuwe omgevingen.

Oefenen

Voor de mensen die niet goed zijn in games, niet getreurd, volgens de onderzoekers heeft oefenen zeker zin. Volgens hen zijn veel delen van het brein ‘flexibel’ en kunnen ze veranderen en evolueren. Overigens werd het onderzoek uitgevoerd op proefpersonen die voor het onderzoek weinig games speelden. Dus of het ook voor de hardcore gamer opgaat is de vraag.

Wij zijn natuurlijk benieuwd, durf je aan de hand van dit onderzoek toe te geven dat jouw brein de grootte van een pinda heeft? Of ben je ervan overtuigd dat je schedel bijna uit elkaar barst door de omvang je brein?

Bron: XboxOnly.nl