Nieuws: FIFA ruzie leidt tot neersteken vader

Videogames en geweld worden al sinds jaar en dag aan elkaar gelinkt, maar vandaag is er toch de melding van een bizar voorval binnengekomen in Italië. Het gaat hier namelijk om geweld met betrekking tot videogames, maar dan geen gewelddadige. Wat zou Jack Thompson hier van zeggen?

Te veel opties in FIFA

Electronic Arts heeft de voorbije jaren hard gewerkt aan de tactieken en mogelijkheden in de FIFA serie en uiteindelijk kunnen we zeggen dat ze best in hun opzet geslaagd zijn. Zo goed zelfs dat de 16-jarige Mario na een meningsverschil met zijn vader over hoe een wedstrijd nu het beste aan te pakken naar de keuken is gerend en daar een mes is gaan halen.

Geweld slaat toe bij een onschuldige game

Toen de vader zijn mening nog steeds niet herzien had, besloot de zoon hem neer te steken. Nadat hij dat gedaan had, keerde hij terug naar de keuken en maakte hij het mes proper onder de ogen van de niets vermoedende moeder. Enkel toen de vader daarna al bloedend de kamer kwam binnengelopen, besefte ze wat er net gebeurd was en bracht ze haar man naar het ziekenhuis. Uiteindelijk overleefde hij het wel, maar het is niet bekend of zijn zoon nog FIFA zal mogen spelen.

Gewelddadige games zijn niet geschikt voor hem

Reuters gaf daar nog een saillant detail bij: De ouders hadden het spel als cadeautje aan hun zoon, geschonken, zodat hij geen gewelddadige games zou spelen. Zoals een lid van GamePolitics het zei: “ Het gaat niet om het geweld in een spel, maar om wie ze speelt.”

Bron: XboxOnly.nl