Nieuws: ”Epic heeft spijt van Gears of War exclusiviteit”

Gerespecteerd gamesanalist Michael Patcher heeft aangegeven dat Epic Games volgens hem grondig spijt heeft van haar beslissing om van Gears of War een exclusieve serie te maken. Hij denkt daarbovenop dat de studio niet kan wachten om multiplatformgames te maken, maar dat een contract met Microsoft hen verbiedt om de Gears of War serie te porten naar andere consoles.

Exclusives zijn het niet meer waard

Tegenover G4TV gebruikte hij de Gears of War serie vooral als voorbeeld om aan te tonen dat het feit dat je game exclusief op een bepaalde console verschijnt, niet meteen een voordeel is. Hij doelt dan vooral op de steeds groter wordende PS3 community, die zeker goed zouden zijn voor 3 miljoen verkochte exemplaren. Anderzijds zou Microsoft natuurlijk nooit zoveel geld in Gears of War hebben gestopt, moest het geen exclusive zijn.

Michael Patcher

Michael Patcher staat bekend om zijn controversiële meningen en voorspellingen, waar toch steeds zeer veel aandacht aan besteed wordt. Zoals zijn verwachtingen voor Nintendo.

Zijn jullie voor of tegen exclusives? Zouden jullie het bijvoorbeeld appreciëren moest Uncharted naar de Xbox 360 komen of omgekeerd dat Gears of War voor de PS3 zou verschijnen?