Nieuws: Boek Dante’s Inferno opnieuw uitgegeven

Het boek Dante’s Inferno, gemaakt door dichter Dante Alighieri, zal opnieuw worden uitgegeven. Dit om de release van de game Dante’s Inferno van Electronic Arts te vieren. Het “special edition” boek zal door Longfellow worden vertaald naar het Engels en zo dicht mogelijk bij het origineel blijven. Daarnaast is de inleiding geschreven door Jonathan Knight, executive producer van de game, en zullen er 16 pagina’s aan artwork in zitten. De artwork is bedoeld om de overgang van boek naar game duidelijk te maken en de ontwikkeling die er in plaats vindt te verduidelijken.

Volgens Knight zijn ze erg betrokken geraakt bij het klassieker verhaal zelf en brengen het nu opnieuw uit om Dante Alighieri te eren. Daarnaast hoopt Knight dat gamers verder gaan dan de game en zich ook storten op het literaire werk.

Het boek zal op 19 januari worden uitgebracht, of het ook in Europa verkrijgbaar zal zijn, is vooralsnog onbekend. Dante’s Inferno zelf zal 9 februari hier uitkomen voor Xbox 360. PSP en PlayStation 3