Nieuws: Aandeelhouder Take Two schopt stennis

Het is Take Two ook niet gegeven, na het overnamegevecht met EA en de nijdige Rockstarvrouwen is het nu een ontevreden aandeelhouder die herrie in de tent veroorzaakt aldus CVG. Carl Icahn heeft het vertrek van 3 top managers, waaronder hoogste baas Ben Federer, afgedwongen, omdat hij liever 3 van zijn eigen mensen in de Take Two top heeft.

Zoontje voorgedragen

Opvallend aan de zaak is dat Carl Icahn zijn eigen zoon Brett Icahn (29) naar voren heeft geschoven als 1 van de 3 nieuwe bestuurders. Ander saillant detail is dat Take Two zegt dat het Icahn zeker niet om het vertrek van de 3 specifieke bestuurders heeft gevraagd, maar dat dus wel de hoogte baas aan de dijk gezet wordt. Het lijkt er dus op dat Carl Icahn wel degelijk een aantal namen op papier heeft gezet die hij wilde zien vertrekken.

Icahn, schrik van ieder bedrijf

Er is een flinke kans dat dit slechts het begin is van de bemoeienis van Icahn met Take Two. Hij bezit op dit moment ruim 11% van de aandelen van Take Two, is de op één na grootste aandeelhouder en heeft dus een grote invloed. Icahn heeft een reputatie op het gebied van bedrijven ‘lastig vallen’ waar hij aandelen in bezit. Zo raakte hij eerder in gevecht met Yahoo, toen deze niet met Microsoft wilde samenwerken, en probeerde hij telecomgigant Motorola te dwingen de divisie voor mobiele telefoons te verkopen.

Het lijkt er dus op dat Take Two voorlopig nog niet in wat rustiger vaarwater terecht komt. De vraag is natuurlijk wel of meneer Icahn echt geen lieverdje is of dat Take Two dit een beetje over zichzelf afroept door al jaren matige resultaten te laten zien als het op de centen aankomt?