Nieuwe Xbox 360-controller

Microsoft heeft bevestigd dat het een nieuwe Xbox 360-controller op de markt zal brengen. De geruchten dat deze een verbeterde vierpuntsdruktoets heeft, zijn bovendien bevestigd. Vanaf februari volgend jaar is de controller verkrijgbaar in Europa.

De vierpuntsdruktoets, of D-pad, op de nieuwe Xbox 360 controller kan 90 graden gedraaid worden om het plusvormige gedeelte van de knop verder uit te laten steken. Via het door Microsoft gepatenteerde draaisysteem komt de vierpuntdruktoets los van het onderliggende vlak, wat meer precisie moet opleveren.

Verder zijn voor het nieuwe ontwerp de analoge sticks concaaf gemaakt, de triggers comfortabeler geworden en heeft het geheel een nieuwe, matzilveren kleur gekregen. Bovendien hebben de kleuren van de A-, B-, X- en Y-knoppen plaatsgemaakt voor verschillende grijstinten.

Onderdeel

Microsoft liet weten dat de nieuwe controller in de Verenigde Staten aanvankelijk alleen verkrijgbaar is als onderdeel van een ‘play-and-charge’-bundel, waar ook een accu en oplaadkabel bijgeleverd worden. Deze bundel kost 65 dollar (ruim 50 euro) en verschijnt op 9 november in de VS. Europeanen kunnen de controller in februari verwachten.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Xbox 360