Gerucht: Nintendo weigerde Project Natal?

Nintendo kreeg eind 2007 een demonstratie van het Israëlische bedrijf 3DV Systems. Nintendo baas Satoru Iwata kreeg toen de mogelijkheid om te tekenen voor het apparaat dat nu bekend staat als Project Natal, maar weigerde omdat hij niet verwachtte dat de ‘lag’ en prijs konden voldoen aan de eisen van massamarkt. Dit meldde een insider van het Japanse hoofdkantoor aan CVG.

Niet Nintendo geschikt

Ondanks dat Iwata wel onder de indruk was van het prototype, zag de grote baas er geen baat bij om het als accessoire voor de Wii op te nemen. Iwata investeert enkel in projecten waarvan hij de garantie heeft dat het aanslaat bij het Nintendo publiek, aldus de bron. Daarmee stond de deur open voor Microsoft om een jaar later aan de slag te gaan met de technologie.

Quote:
“Iwata-san only ever invests in something he can guarantee will work for a Nintendo audience. 3DV showed off a camera that detected motion in 3D, and had voice recognition – but Iwata-San was unconvinced he could sell it at a Nintendo price point. He also had some worries around latency during gameplay.

Worden beloftes nagekomen?

Deze nieuwe informatie lijkt eerdere geruchten van 3DVs betrokkenheid te bevestigen. Microsoft heeft namelijk nooit bevestigd dat Natal – welke eind dit jaar wordt gelanceerd – in een samenwerking met 3DV is ontstaan. De bron geeft overigens toe dat de techniek sinds eind 2007 in enkele opzichten is verbeterd. Echter is hij er niet van overtuigd dat Microsoft haar beloftes kan nakomen met de beloofde prijs. Eerder ging al het gerucht dat Microsoft een chip had verwijderd, om zo de kosten te drukken.

Wat denken jullie, heeft Iwata er goed aan gedaan om “nee” te zeggen tegen Natal?

Bron: XboxOnly.nl