Gerucht: Cash injectie van miljoenen voor Codemasters?

Volgens de Britse krant The Times staat Codemasters op het punt om een nieuwe investeerder aan te trekken en zo een flinke cash injectie te krijgen. Afvlakkende gamesverkopen en Codemasters’ uitbreidingsplannen betekenen dat het bedrijf snel cash nodig heeft om de financiering op orde te houden.

Al 100 miljoen

Niet alleen de nieuwe, nog onbekende, investeerder zal een duit in het zakje doen. Ook de huidige eigenaren van Codemasters, Balderton Capital en Goldman Sachs zullen opnieuw in de buidel moeten tasten. Opnieuw, want eerder staken deze investeerders al meer dan 100 miljoen pond in Codemasters om van het bedrijf een grote speler op de wereldmarkt te maken. Beide bedrijven hebben in 2007 gezamenlijk de oprichters van Codemaster, Richard en David Darling uitgekocht. Het bedrijf werd vervolgens opgezadeld met een schuld van 52 miljoen pond, geld dat gebruikt werd om de overname van het bedrijf te financieren. Deze schuldenlast drukt nu zwaar op het bedrijf en de nieuwe investering moet de ergste druk van de ketel halen.

Record omzetten

Volgens eerdere berichten heeft Codemasters in de afgelopen 6 maanden een record omzet gedraaid van ongeveer 100 miljoen pond, tegenover 70 miljoen in dezelfde periode in 2008. Dit record werd neergezet met dank aan grote releases als F1 2009, Colin McRae DiRT 2, Operation Flashpoint: Dragon Rising en Ashes Cricket. Codemasters lijkt hiermee tegen de stroom van dalende winsten en negatieve vooruitzichten in te roeien, waar uitgevers als EA en Ubisoft momenteel wel mee te maken hebben.

Voor 2010 is de releasekalender echter erg leeg voor Codemasters, alleen F1 2010 en Jumpgate Evolution zijn momenteel officieel aangekondigd door de Britse uitgever als releases voor dit jaar.

Een mogelijke naam van de investeerder of een bedrag zijn nog niet genoemd, het zal echter hoogstwaarschijnlijk om vele miljoenen, zo niet tientallen miljoenen gaan.