Bungie zoekt helden voor Haiti

Als je de laatste week ook maar één keertje van je xbox bent afgekomen, en eventjes de actualiteit hebt gevolgd, heb je zeker en vast gehoord van de aardbeving die Haïti heeft getroffen. Indien dat niet zo is, zal ik even de situatie uitleggen:

Verleden dinsdag 12 januari trof een aardbeving met magnetude 7.0 op de schaal van Richter het eiland Haïti. De meeste mensen daar wonen, of woonden, in sloppenwijken of hutten, maar daar staat niet veel meer van recht. Maar ook de gebouwen in de grote steden, waaronder zelfs het paleis van het staatshoofd, bleven vaak niet rechtstaan. Ondertussen zijn al is het dodental al opgelopen tot meer dan een half miljoen slachtoffers, en verscheidene miljoenen daklozen. Hospitalen zijn ingestort en wegen liggen vol obstructies, waardoor reddingswerkers nauwelijks gewonden kunnen vervoeren. Overal liggen vermisten onder het puin en doden op straat. Vanuit alle delen van de wereld worden geld en andere hulpmiddelen ingezameld om de reddingswerken te versoepelen en slachtoffers te helpen.

Niet alleen overheden roepen op om wat geld te storten uit liefdadigheid, ook vele bedrijven en andere instanties roepen hun achterban op om de mensen in Haïti te steunen. Een van deze bedrijven is Bungie, ontwikkelaar van de Halo-serie, dat dankzij het succes van zijn games een groot publiek kan aanspreken. Bungie vraagt dan ook aan zijn fans om via het bedrijf geld te sturen. In totaal wil Bungie 77.000 dollar steun aan de getroffen regio bieden, en zamelt op twee manieren geld in.

Ten eerste zal de studio per 1.000 mensen die halo online spelen 100 dollar geven aan Haïti, met een maximum van 77.000 dollar. Het enige wat je hiervoor moet doen is woensdag of donderdag even Halo 3 of Halo: ODST online te spelen en je embleem aan te passen aan dat van de actie, namelijk een hart als icoon, en een cirkel als background. Daarnaast moet je de kleur van je emblem even veranderen naar een rode hoofdlaag en een witte secundaire laag, zodat je een rood hart in een witte cirkel krijgt.
Ten tweede zal Bungie alle winsten die ze zou opstrijken van haar eigen online store tot eind februari direct doorgeven aan het Rode Kruis. Indien je van plan was om wat stuff van Bungie te kopen is kan je dat dus best nu doen. Bungie lanceerde speciaal voor de actie ook een nieuwe T-shirt.

Wat vinden jullie? Denken jullie volgende woensdag en/of donderdag eventjes tijd te kunnen maken voor een potje Halo, en dus ook voor de mensen in Haïti?